Allmänt pizza pilgrims

Peter Prahls Recension av Pizza Pilgrims, Carnaby

Vi kanske har långt kvar till sommaren med vårt nuvarande London-klimat, men det betyder inte att man inte kan få lite smak av Medelhavet då och då. Så vad har jag då valt att recensera den här gången? Ja, det har samma initialer som Peter Prahl―Pizza Pilgrims, såklart!

 

Du kanske känner igen namnet om du, precis som jag, finner dig konstant fastklistrad vid TVn på Food Network om kvällarna. Killarna har ett reklamavbrott där de diskuterar den perfekta pizzasåsen (krossade italienska kärnfria tomater, om du undrar) från sin enkla matbil. De har kommit en lång väg sedan dess, och har nu permanenta lägen på Dean Street i Soho, Kingly Street i Carnaby, såväl som på Bussey Buildings tak i Peckham.

Den här gången var jag i Carnaby-restaurangen, som har en ljuvlig uteservering om man har lust att avnjuta den kyliga luften. Det är alltid livligt, vilket är en viktig faktor för mig. Vem vill äta på ett ställe som inte har en livlig atmosfär?

Men naturligtvis så är det pizzan själv som är kronan på verket. Klassisk Napoli-stil med rustika toppings. Deras rökta Napoli är underbar, toppad med rökt anjovis, oliver och kapris. Om du är sugen på svamp, så finns det ett alternativ med Portobello och tryffelolja.

Dessa pizzor är naturligtvis inte riktigt samma upplevelse som en kolhydrat-packad Dominos-pizza när man känner sig skör på en söndag, men de tjänar ett helt annat syfte. Det handlar om ingredienser. Det finns bara en sida på menyn, däremot, så är du sugen på mozzarellasticks eller bröd har du kommit till fel ställe.

Till efterrätt finns det saltad ricotta-pizzaring med Nutella, vilket har ännu mer bröd men som är ganska oemotståndlig, oavsett. Tillfredsställelsen man får från denna måltid kommer att väga upp alla kolhydrat-relaterade skuldkänslor som kanske kommer senare.

En sak denna restaurang saknar är en omfattande drinkmeny. Den enda alkoholhaltiga dryck som finns är öl. Alla vet att Peter Prahl inte kan leva på endast San Pellegrino, så det skulle vara trevligt att se lite vin, eller kanske lite fler sorters fatöl och cider, för variationens skull. Det är också italiensk mat, så en liten smak av limoncello skulle verkligen inte sitta fel.

Överlag så var det ett riktigt bra ställe att ta sig en matbit med vänner, och den livliga, avslappnade atmosfären tillförde sannerligen en hel del. Pizzan är fantastisk och hade inga nackdelar, men menyn skulle kunna utökas litegrann för att verkligen göra detta till en fulländad upplevelse.