Allmänt Sky Garden, Walkie Talkie

Sky Garden

Om du inte har varit på Sky Garden som är ligger vid 20 Fenchurch, också känt som ‘Walkie Talkie’ byggnaden, så behöver du besöka den, men det är antagligen inte passande för dem av er som är höjdrädda. Det är dock gratis, allt du behöver göra är att boka några veckor i förväg och du kan göra det via deras hemsida! Det här är en sann Peter Prahl rekommendation!

 

Entrén var storslagen som du kan föreställa dig, mycket smart, vit och elegant. De måste ta allvarligt på säkerhetsprocedurer så det känns som om man är på en flygplats, du måste ta med dig ID-kort, sätta dina saker på en bricka och gå genom säkerhetskontrollen. Sky Garden ligger på 35:e våningen i byggnaden som verkligen är hög. När du kommer ut ur hissen går du ut på en öppen yta och mitt i centrum, där har de en cocktailbar (Sky Pod) som inte är lika dyr som förväntad, cocktails är omkring £11 och de har också en mängd tilltugg – detta var favoritelementet för Peter Prahl. De har även två restauranger där, en kallas Fenchurch Restaurant och den andra Darwin Brasserie, mina vänner och jag åt inte mat, men om du vill se deras menyer finns dessa på Sky Gardens hemsida.

På den öppna ytan framför baren hade de bord med en utsikt som var mycket imponerande! Där har man en 360 graders utsikt runt staden så du kan se Londons siluett med kända byggnader inklusive the Shard, och om du tittar ner, ser du Tower of London och Tower Bridge. Det finns en dörröppning längst bort i lokalen och du kan gå ut och uppleva utsikten fullt ut.

 

Trädgården är inte särskilt stor, den delas i två delar längsmed både den vänstra och högra sidan av våningen. Det finns några sittplatser längsmed trädgården och därifrån har man också en fantastisk utsikt. Vi var där under dagtid, men det rekommenderas definitivt att gå dit på kvällen då ljusen över staden är fantastiska, jag tycker att det här är ett perfekt ställe att ta med sig besökare till så att de kan uppleva London på ett annorlunda sätt som turist! Mer Londonäventyr på väg till dig så håll ögonen öppna!