gourmetmat kyckling

Peter Prahl's Recension av Chicken Shop

 

Nyligen när jag promenerade runt i Tooting i södra London så bestämde jag och min vän oss för att besöka den ständigt fullpackade restaurangen Chicken Shop. Trots att ett sådant generellt namn garanterat orsakar förvirring, speciellt i det kycklingbutiks-täta Tooting, har Chicken Shop långsamt skapat sig ett namn genom sin okonstlade meny och oerhört snabba service.

 

Chicken Shop grundades av Nick Jonas, som är mannen bakom en mängd privata klubbar och restauranger, och är stolta över att erbjuda tröstmat, och mycket riktigt är den enda saken som kan väljas som huvudrätt grillad kyckling. Du kan antingen äta en fjärdedels, halv eller hel kyckling. Det är allt. Det finns några tillbehör och ett begränsat dryckesutbud, men utöver det är menyn nätt och jämt så basal som den kan vara.

 

Vi fick snabbt ett bord inomhus, där ett rum för sittplatser som till en början verkar litet sedan sväller upp mot bakre delen av restaurangen. Inredningen är pittoresk, med synlig tegelsten och dunkel belysning. Bakom disken kan man se kycklingen som ligger på grillen, och lukten av BBQ tränger genom restaurangen. Min vän och jag beställde en halv kyckling var, coleslaw och majskolvar. Trots att vi visste att maten var enkel och att kycklingen redan var tillagad så blev vi förvånade över hur snabb servicen faktiskt var. Inom några minuter var vårt bord fullt av mat.

 

Kycklingen serveras uppskuren med en citronskiva och lätt beströdd med salt. Kort sagt: den var jättebra. Saftig och perfekt tillagad. Den var saftig på ett sätt som vanliga kycklingbutiker och Nando’s kyckling helt enkelt inte är. Restaurangen har en inga konstigheter-inställning när det kommer till kryddor såväl som till rätterna på menyn. På bordet står en stark och en rökig smaksättning. Jag tyckte att den rökiga såsen var det bättre alternativet. Det starka alternativet var egentligen inte starkt och hade ingen särskild smak heller, vilket gjorde det ganska värdelöst. Våra tillbehör var utomordentliga – coleslawen var fräsch och omöjlig att sluta äta, och majskolven serverades med en bra mängd vitlökssmör. Priserna var inte heller så farliga. En halv kyckling kostade £8.50, vilket kan jämföras med Nando’s, och tillbehören kostade £4 styck. På det hela taget så lämnade vi restaurangen mätta och belåtna. Det Chicken Shop saknar i mångfald tar de igen i kvalitet.