Londonkläder för killar: Topp Looks för 2015

Även om killarnas modevecka var i januari, så kan modet som den inspirerade fortfarande synas på Londons gator. Här är stilarna som jag tror kommer att vara de största trenderna i år.

 

60-tals mode

Retro inspiration galopperade vilt i årets kollektioner, med 60-talet och 70-talet som har influerat ledande designers som Tom Ford mycket. Den ledande herrklädesmannen höll sig till sin vanliga oklanderliga sömnad, men med tillagda vintage rutiga mönster och klädesformer. Insydda smokingkavajer, polotröjor och bylsiga stora rockar gick i parad nerför catwalken, och kommer troligtvis ses på gatorna också. Denna look smickrar den traditionella manliga formen med breda axlar och en smal midja, och drar uppmärksamheten till statementjackor med geometriska mönster.
 

 

70-tals mode

En annan era som var en stor inspiration för killkläder under 2015. 70-talet, som inte är känt för sina kraftfulla modeögonblick, försåg oss med speciella klädesplagg som säkert kommer att stå som monument i år. Shearling jackor sågs nästan på alla catwalk shower, med designers som Margeret Howell och Richard James som visar hur denna retro look kan göras till modern sådan. Designers kombinerade varm och praktisk klädsel med ljusa färger och moderna formsnitt, vilket jag tror att kommer bli populärt bland killar i slutet av året.

 

Dubbeldenim

Även om många trodde att den dubbla denimtrenden hade dött ut på 90-talet, så dök den matchande looken upp på catwalken i shower som Alex Mullins genombrottskollektion. Designern tycker att det är coolt att matcha din denim, och det ser ut som fler kvalitetsmärken också börjar tycka så. Förvänta dig att se denim-på-denim mycket under sommaren.

 

Svenska tigrar

Min egen nation representerar många fantastiska designers, men ingen är mer speciell än Tiger of Sweden. Även om det styrs av en skotte, så har det en mycket svensk estetik som inkluderar vassa linjer och färgblockering. Det är enkel men slående look som kommer att finnas på gatorna, det är jag säker på.