Peter Prahl's Recension av The Big Easy, Bar.B.Q and Crabshack

 

Eftersom den är känd som en av de bästa Bar.B.Q and Crabshacks-restaurangerna i London var jag tvungen att gå dit och göra en egen bedömning. The Big Easy har två restauranger, en i Covent Garden och en på Kings Road i Chelsea. Jag valde att besöka den senare för min amerikanska middagsupplevelse i London.

Allt som man någonsin har kunnat föreställa sig på en gedigen amerikansk meny finns, och så mycket mer därtill. Från läsk och drinkar till spännande alkoholhaltiga mjölkdrinkar, här finns allt du kan önska, och det är underbart gott. Maten är exceptionell och med det utbud av maträtter som finns på menyn, såsom revben, hamburgare, biffar, fajitas, surf & turf, hummer och skaldjur, är jag säker på att matälskare kommer tillbaka fler gånger. Jag själv kommer i alla fall att göra ett återbesök väldigt snart.

Det som bidrar till restaurangens härliga atmosfär är att man inte har tråkigt en sekund. De två restaurangvåningarna är alltid proppfulla med matgäster och varje kväll är det levande musik med olika bluesartister eller The Big Easys egna husband. Jag njöt helhjärtat av musiken eftersom det var roligt att sjunga med till gamla klassiker. Dessutom var volymen precis lagom. Det gick att njuta av musiken samtidigt som det var möjligt att hålla igång en konversation utan att bli överröstad.

The Big Easy erbjuder många olika måltider under veckan och man får mycket för pengarna. De många olika rätterna är under veckodagar 12-17: kycklingvingar, hamburgare, pommes frites och en öl för 9,99 pund (ca 125 SEK), Dagens: ”Lobster Festival” (hummerfestival) och en margarita eller en öl för 19,95 pund (ca 250 SEK), måndagar: ”The Big Pig Gig” som är en familjevänlig Bar BQ-buffé med en öl för 16,65 pund (drygt 200 SEK), tisdagar: ”Limitless Shrimp” (räkbuffé) inklusive en margarita eller en öl för 16,95 pund (ca 215 SEK), onsdagar: ”Unlimited Fajitas” (fajitasbuffé) inklusive en margarita eller en öl för 16,95 pund (ca 215 SEK), torsdagar: biff och hummer inklusive en margarita eller en öl för 19,95 pund (ca 250 SEK).

Servicen är ypperlig. Servitriserna och servitörerna är trevliga utan att det blir överdrivet och de tillgodoser alla ens behov. Till och med när stället är fullsatt är servicen oklanderlig, vilket är något jag värdesätter på en restaurang. Efter beställningen behöver man inte vänta länge på maten och portionsstorlekarna är verkligt amerikanska, det vill säga stora...

Med en sådan fantastisk atmosfär är det ett perfekt ställe för lugnt umgänge med goda vänner eller som utekvällens första anhalt. Oavsett vilken tid på dagen det är har du garanterat trevligt här. Om du inte har varit på The Big Easy föreslår jag att du skriver upp det på din lista över restauranger att besöka. Men kom ihåg att boka bord tidigt, det blir snabbt fullbokat.