Livsstil Apothecary, Brunel Museum

Peter Prahl's Recension av Midnight Apothecary vid Brunel Museum

Trött på samma gamla utekvällar och hög musik som tar död på konversationer? Då kan Brunel Museum ha alternativet för dig. En fortsättning på förra årets framgångsrika evenemang – Midnight Apothecary är lika delar hipster-trädgårdsfest och historielektion.

Det första man bör lägga märke till är grabbarna från det grekiska grillprojektet med det fantastiska namnet ”I should be Souvlaki” som lagar otroligt god grekisk gatumat från ett grillstånd utanför museets framsida. Ett utmärkt sätt att förbereda magen för en kväll av hårt drickande kring elden.

För den som inte känner till projektet är Midnight Apothecary ett cocktail-party med en twist. Då det är beläget i en cirkelformad örtträdgård spetsas, fylls, blandas och dekoreras drinkarna med växter direkt från trädgården innan de serveras av den trevliga personalen.

Jazzmusik i gatumusikstil utgör det perfekta soundtracket för evenemanget med korta pauser för applåder från festdeltagarna.

Man har även chansen att lära sig lite historia eftersom en lokalt boende/turistguide/skådespelare från Fyra bröllop och en begravning leder grupper av människor ner i det övergivna underjordiska schaktet under trädgården.

Detta involverar att kravla sig igenom en kort tunnel, klättra nerför byggställningar och sen få uppleva mysterierna med det tidigare ”världens åttonde underverk” presenterat av en livlig och underhållande värd.

Det som är så härligt med det här evenemanget är att det börjar som ett party på dagen i sommarsolen, innan solen dramatiskt går ned vid Themsen som bara ligger några meter bort och erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Medan solen går ner förvandlas evenemanget till en stor chillout vid lägerelden där man grillar maschmallows och smuttar på några av de bästa cocktails som staden har att erbjuda.

Partyt blir aldrig okontrollerat utan snarare får man uppleva skönt avslappnade vibbar och en vänlig atmosfär som gör det här till den perfekta platsen att varva ner med sina vänner. För de som söker något annorlunda än de högljudda och svettiga nattklubbarna erbjuder Midnight Apothecary uppfriskande omväxling och än mer uppfriskande drinkar.